Geschiedenis van Jakarta

Geschiedenis van Jakarta
Jakarta, dat we kennen als de hoofdstad van de Republiek Indonesië op het eiland Java, tussen de gebieden Banten en de provincies West-Java. Heeft een zone van 664.01 km2 met een bevolkingsdichtheid van 9.992.842 huurders. Jakarta positioneert zichzelf als de stad met de grootste dikte. De glinstering van de stad heeft nooit een groot aantal mensen getroffen die gemakkelijk naar Jakarta zouden gaan. Achter de pracht en ontberingen van de stad Jakarta is veel geschiedenis gespaard waar we niet aan denken.

Enige tijd vóór Jakarta, de stad Jakarta, had de stad een grote naamswijziging ondergaan. De naam werd voor het eerst geclaimd door Jakarta, Sunda Kelapa. Het bewijs van de aanwezigheid van een nederzetting genaamd Sunda Kelapa is een legacy-inscriptie ingevoegd in het gebied van Noord-Jakarta. Tugu-gravures hebben associaties met vier andere gravures uit het Hindoe-koninkrijk, d. H. Het koninkrijk van Tarumanegara wanneer het wordt bestuurd door koning Purnawarman.

Vier van deze Prasati zijn de Kebon Kopi Ciaruteun-inscriptie, de inscriptie, inscripties van Lebak en guava. De naam "van het woord" Sunda Kelapa, die verscheen in de tiende eeuw, gevonden in de Kebon Kopi II, die daar wachtte in 932 reclame.

In 1030-1579 is er een koninkrijk genaamd Padjajaran in West-Java. De aanwezigheid van het Padjajaran-koninkrijk is absoluut bekend in gebieden van de leisteen, die op dit moment Bogor wordt genoemd. Het grondgebied van de hoofdstad van dit koninkrijk werd aangekondigd in de Slate jaar 1433 promotie.

De komst van de Portugezen


De Portugezen landden in Sunda Kelapa Padjajaran Kingdom Middle toen ze in 1513 werden gesticht. aangedreven door De Alvin. Ga verder op de tweede Portugese trip naar Indonesië, met het punt dat je op zoek moet gaan naar smaken die kritisch worden geëist in het Europese gebied met de winter en de gebouwde palen. Volgens het Portugese verdrag, dat Luso Sundanese 'Padrao' heet met Prabu Surawisesa, koning van Padjajaran, werden de vestingen uiteindelijk in 1522 beslecht.

Onder het verdrag werd de Portugese machtsbeweging, die de afwisseling van veranderende koninkrijken in 1526-1527 tussen het Koninkrijk Demak en het Koninkrijk Cirebon mogelijk maakte, gesteund door het initiatief van Prins Fatahillah. De Portugees verloor in aanval en Sunda Kelapa viel onder de controle van Prins Fatahillah, die later de naam veranderde in Jayakarta Sunda Kelapa op 22 juni 1527. Deze datum werd later gevierd als de verjaardag van de stad Jakarta.

De Portugezen verloren de penetratie werd gedwongen om de Jayakarta te verlaten. Op dit moment kwam het tweede Europese land Nederland, bestuurd door Cornelis De Houtman met doelen zoals de Portugese Yani op zoek naar smaken en biedt ze aan. De uitwisseling vond tijdelijk plaats in de haven van Jayakarta en toen Nederland verloor van het Verenigd Koninkrijk, kwam ook Nederlands-Indië (toen Indonesië) naar de aarde. Ten slotte ontwikkelde Nederland in 1602 een techniek voor het opzetten van een uitwisselingsalliantie genaamd Verednigde Oostindische Compagnie (VOC).

De oprichting van de VOC gaat om de uitwisseling van Zest te controleren en de mogelijkheid te zoeken om een ​​strategische afstand te houden van het risico van ruilhandelunies, Groot-Brittannië, d. H. The East India Company (EIC). De primaire VOC-gouverneur-generaal, Pieter Both, vormde de Jayakarta als basis voor het beheer en de uitwisseling van het VOC 1611-jaar. maak je eerste taak aan IE bouw een houten huis met een stenen fundering en bouw het vervolgens in 1,5 stuk land in het oostelijke deel van de ciliwa.

Het jaar 1618-1623 verkoos een andere gouverneur-generaal Jan Pieterszoon Coen, d. H. Een gebouw genaamd Mauritius Huis met een high-walled shaker eromheen om een ​​paar geweren neer te zetten. Na verloop van tijd riep gouverneur-generaal Coen op tot de bouw van scheidingswanden tot 7 meter hoog naar het kasteel van Menjaid. In die tijd viel Nederland Jayakarta aan op 30 mei 1619. Ze richtten Hangu Jayakarta op en Nederland ontdekte hoe de controle over de koninkrijken te nemen. De gouverneur-generaal veranderde de naam in Jayakarta Coen Batavia nadat hij het idee van Nieuwe Hollandia had overwogen. Hij geeft ook zijn spreekwoord als het gezegde van de stad Batavia Disperval 'klinknagel', wat betekent 'niet om de hoop te verliezen'.

4 maart 1621 Naam veranderd naar Jayakarta Batavia ondergaat veel veranderingen. De ontwerper zelf was in 1650 klaar. De stad Batavia werd voor het eerst gevonden net onder Kasti met een hoge scheidingslijn en vele loopgraven. De 17e eeuw omlijstte de grens tussen Batavia en Banten, zoals de periodes van Angke en Cisadane. De regio buiten het kasteel en de scheidingsmuren eindigen opvallend riskant. Het jaar 1659 en 1684 is er een gemeenschappelijk begrip tussen de locaties Mataram en Banten met Cisaden en de Citarum. Het jaar 1799 brak de VOC autoritair na ontbinding, besmetting en afwezigheid van Beresan. Het verval van de VOC en welkom in het Koninkrijk der Nederlanden, gecontroleerd door koning Lodewijk Napoleon.

Japan cast


De Nederlandse koloniale overheersing eindigt in Indonesië in 1942, wanneer Nederland zich overgeeft aan de Japanse regering. Kolonialisme in Indonesië gaat verder met de komst van de Japanse regering en Berkuazan van 1942-1945. Japan sprak propaganda 3A, d. H. Japan als leider van Azië, Azië en Azië. Japan gebruikt dergelijke tactieken, die doen alsof ze de bevolking van Indonesië omhelzen, zodat haar macht langzaam is geaccepteerd.

Japan trainen de jeugd voor te bereiden op de jeugd van Indonesië aan te pakken door het vormen van een MAP (verdedigers van het thuisland) en door de vorming van BPUPKI (body van de voorbereidende werkzaamheden van de Indonesische onafhankelijkheid) belooft onafhankelijkheid op 1 maart 1945 De naam Batavia is De toekenning van de Nederlandse ervaring zal plaatsvinden tijdens de bezetting van Japan naar Jakarta, toen Japan besloot om betrokken te zijn bij de Tweede Wereldoorlog.

De rol van de stad Jakarta in de onafhankelijkheid van Indonesië


Betrokkenheid van Japan in de Tweede Wereldoorlog en mislukking voor het Land van de Zonsopkomst. In 1945 lieten de geallieerden op 9 augustus 1945 in de stad Hiroshima en op 9 augustus 1945 in Nagasaki een atoombom uit de lucht los. Met de staat van het land, overtuigde de Midden Lantak toen een machtstekort in Indonesië vanwege Japan deze focus op de tragedie van de bomaanslagen. Het maakt het beste van de jeugd, die erop stond onafhankelijkheid onmiddellijk bekend te maken, en er was spanning met de Ouden.

de Pegangsaan Road No. 56 The House of Bung Karno stadion is eindelijk op 17 augustus 1945 in Oost-Jakarta. om 10.00 uur leest de verkondiging van Bung Karno en Bung Hatta, die door een rood-witte vlag was vergezeld. Nieuws over de onafhankelijkheid van Indonesië diproklamirkannya werd gedaan door het radiostation RRI Jakarta.