Over Indonesië

GARUDA PANCASILA Wapen van Indonesië


De Republiek Indonesië is een land in Zuidoost-Azië, gelegen op de evenaar en gelegen tussen de continenten van Azië en Australië en tussen de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. Door de ligging tussen twee continenten en twee oceanen, is het ook bekend als Nusantara (archipel tussen). Indonesië, bestaande uit 17.508 eilanden, is de grootste archipel ter wereld.

De bevolking bedroeg 258.316.05 in 2009, Indonesië is het vierde grootste dichtbevolkte land in de wereld en een land dat de grootste moslimbevolking van de wereld is, hoewel het officieel geen islamitische staat is. Indonesië is een Republiek vorm van regering, met het huis van afgevaardigden en de Voorzitter rechtstreeks verkozen. De hoofdstad is Jakarta. Indonesië grenst aan Maleisië op het eiland Borneo, met Papoea-Nieuw-Guinea op het eiland Neu-Guinea en Oost-Timor op het eiland Timor. Andere naburige landen zijn Singapore, de Filippijnen, Australië en de Unie grondgebied van de Andaman en Nicobar eilanden in India.

Geschiedenis van Indonesië sterk beïnvloed door andere naties. De eilanden van Indonesië zijn een belangrijke handels regio sinds ten minste de 7e eeuw, toen het Koninkrijk van Srivijaya was religieuze en handelsbetrekkingen met China en India. Royal Hindu en boeddhistische koninkrijken was gegroeid in de vroege eeuwen CE, volgde de handelaren gebracht islam en Europese mogendheden die elkaar vochten om de Molukken Specerijenhandel monopoliseren tijdens het tijdperk van de oceaan exploratie. Na ongeveer 350 jaar bezetting van Nederland verklaarde Indonesië zijn onafhankelijkheid aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Indonesië krijgt de volgende uitdagingen van natuurrampen, corruptie, separatisme, het democratiseringsproces en een tijd van snelle economische veranderingen.

Van Sabang tot Merauke, Indonesië bestaat uit vele verschillende stammen, talen en religies. Javaans zijn de grootste etnische groep en de meest politieke dominante. Nationale motto van Indonesië, "Bhinneka Tunggal Ika" ("verschillende, maar nog steeds een"), betekent de diversiteit die het land vormt. In aanvulling op een grote bevolking en dichtbevolkte gebied, Indonesië heeft natuurlijke gebieden die het niveau van de biodiversiteit te ondersteunen is de tweede grootste in de wereld.