Profiel van Indonesië

Profiel van Indonesië
Kaart van Indonesië


Indonesië is 's werelds grootste archipel van land in Zuidoost-Azië. Het aantal eilanden dat eigendom is van Indonesië omvat 17.508 eilanden is zoveel met het totaal van zijn oppervlakte is 1.904.569 km2. De belangrijkste eilanden van Indonesië zijn Sumatra, Borneo, Java, Sulawesi en Nieuw-Guinea. Als 's werelds grootste archipel is Indonesië ook een van de landen met de langste kustlijn ter wereld.


Astronomisch ligt Indonesië tussen Azië en Australië liggen continenten tussen 6 ° n-11 ° 08 'LS en van 95 °' e-141 ° 45 'e. Geflankeerd door twee continenten, bevindt Indonesië zich ook tussen de Stille Oceaan en de Indische Oceaan en wordt het doorkruist door de evenaar. Indonesië deelt de landgrenzen met het leger van Papoea-Nieuw-Guinea in Nieuw-Guinea, Maleisië op het eiland Borneo en Oost-Timor op het eiland Timor. Terwijl de landen aan zee grenzend aan Indonesië Singapore, de Filippijnen, Australië en India zijn (Andaman en Nicobar Eilanden).


Indonesië heeft een bevolking van 258.316.051 inwoners van de meerderheid van de bevolking zijn volgelingen van de islam (87.2%). Het aantal inwoners maar liefst 258 miljoen mensen, waardoor Indonesië als een land met de vierde grootste bevolking in de wereld, terwijl het land ook de grootste moslimbevolking ter wereld is (ongeveer 225 miljoen inwoners van Indonesië is de religie van de islam).


In de vorm van zijn regering, de Presidensil regering van de Republiek Indonesië dat het staatshoofd en het hoofd van zijn regering in het bezit van een president. De president en vicepresident van de Republiek Indonesië zullen rechtstreeks door de bevolking van Indonesië worden gekozen door de verkiezing van de president en de vicepresident, die gedurende vijf jaar zal plaatsvinden. De volledige naam van Indonesië is de Republiek Indonesië met haar hoofdstad Jakarta.